Районна газета

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ ЗАКЛАДІВ РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ НА ПЕРІОД КАРАНТИНУ

Керівники, посадові особи закладів роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської і страхової діяльності, мають вжити низку профілактичних та протиепідемічних заходів для недопущення виникнення та поширення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19:

забезпечити наявність споживачів у торгівельному приміщенні із розрахунку 1 відвідувач на 10 кв. метрів площі торговельного (операційного) залу та заходи щодо дотримання санітарних норм, зокрема, інформувати відвідувачів про доцільність знаходження у торгівельних приміщеннях у засобах індивідуального захисту (медичних масках);

забезпечити дотримання відстані не менше 1,5 метра між відвідувачами із встановлення спеціальних позначок (відміток, ліній тощо), які очікують дозволу на вхід до торгівельних приміщень та у чергах до кас;

забезпечити працівників, які мають найбільший контакт із відвідувачами, засобами індивідуального захисту (з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин), захисними рукавичками, провести відповідне навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок, рукавичок та встановити відповідний контроль за дотриманням правил;

забезпечити дотримання дистанції працівниками, які мають найбільший контакт із відвідувачами, на відстань як мінімум 1,5 метра, або встановити захисні екрани для захисту працівників;

забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило, антисептики, одноразові рушники, серветки, контейнери для їх утилізації тощо);

забезпечити наявність у доступному для споживачів місці спиртовмісних антисептиків для вільного і безкоштовного використання персоналом та відвідувачами.