Районна газета

СТАНОМ НА 01 СІЧНЯ 2019 РОКУ КІЛЬКІСТЬ СПЕЦІАЛІСТІВ СІЛЬСЬКИХ КЛУБНИХ ЗАКЛАДІВ РАЙОНУ СКЛАДАЄ 23 ОСОБИ

Зазначив Микола ДИШКОВЕЦЬ, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації під час засідання колегії під керівництвом голови Буринської районної державної адміністрації Василя БОЙКА

«Із 23 осіб: 8 директорів, 6 художніх керівників, один керівник самодіяльного народного колективу, 8 завідуючих сільськими клубами», - зауважив Микола Іванович.

СЬОГОДНІ ФІНІШУЄ ГАСТРОНОМІЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «СЛОБОЖАНСЬКІ СМАКИ»

Про це голові облдержадміністрації Миколі КЛОЧКУ під час апаратної наради повідомив начальник обласного відділу промоції і туризму Юрій ГЛАДЕНКО

«Сьогодні останній день проведення гастрофесту, що розпочався 7 січня 2019 року. До цього фестивалю були залучені 10 ресторанів міста Суми, – зазначив Юрій Гладенко. – Головною метою, яку ми вбачали в цьому заході, є мотивація ресторанних закладів до пошуку місцевих кулінарних страв, що можуть стати гастрономічною родзинкою Сумщини».

ЮНІ ТАЛАНТИ СУМЩИНИ ЗАПРОШУЮТЬ НА «ПЕРЛИНА FEST»

VІІ Міжнародний конкурс-фестиваль дитячо-юнацької творчості «Перлина Fest» відбудеться 15 грудня у Києві

Захід проходитиме під гаслом «Творчість заради майбутнього» і має на меті показати всю культурну різноманітність України, увібравши самобутність традицій, що передаються від покоління до покоління протягом нашої історії.

ЄДИНИЙ СПОСІБ ЗРОБИТИ СВОЮ СПРАВУ МИСТЕЦТВОМ – ЩИРО ЛЮБИТИ ЇЇ

З такими словами заступник голови облдержадміністрації Іван БОРШОШ звернувся до учасників обласної культурно-мистецької акції «Мистецькі сходи», що відбулася з нагоди професійного свята Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва у Сумському обласному театрі для дітей та юнацтва

«Понад 5 тисяч працівників культури на Сумщині – це люди, які бережуть ідентичність, культурну спадщину, традиції і звичаї області, все те, що ідентифікує унікальність нашого краю, його жителів, – говорив Іван Боршош, звертаючись до мистецької спільноти.

ГАСТРОНОМІЧНИЙ ТУРИЗМ ПЛАНУЮТЬ РОЗВИВАТИ НА СУМЩИНІ

Гастротуризм вже давно є одним із пріоритетних напрямків в усьому світі. Туристи їдуть в Італію спробувати справжню піцу, а у Франції – цибулевий суп. На Сумщині теж планують формувати гастрономічні тури для туристів

«Готельно-ресторанний бізнес є одним з пріоритетних напрямків щодо розвитку туризму у Сумській області. Тому створення якісної комунікаційної платформи для спеціалістів готельно-ресторанного бізнесу надасть можливість створити якісні гастрономічні тури», – говорив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ під час круглого столу «Про перспективи розвитку гастрономічного туризму на Сумщині».